درباره گردوی فرنور
گردو فرنور یکی از جدیدترین درختان تجاری و پوست کاغذی فرانسوی می باشد.نوع شکل این گردو گرد بوده و دارای پوست کاغذی و قابلیت کنده شدن راحت پوست از مغز می باشد.یکی از خصوصیات این گردو رنک مغز روشن و مقاومت به کرم سیب و بیماری بلایت گردو می باشدو همچنین مقاوت زیاد به سرما.
گردو فرنور بهترین رقم برای مناطق سردسیری و ارتفاعات بیشتر از ۱۲۰۰-۱۸۰۰ متر از سطح دریا توصیه می شود.
شاتون های گردو فرنوراغلب در اثر سرما از بین نمی رود این رقم به عنوان گرده زا همچنین برای مناطق کوهستانی مناسب است.
گرده افشان فرنور از فرنت و بولیناتور استفاده می شود.گلدهی نهال فرنور در اواخر فروردین (دیر گل)صورت می گیرد و معمولا در هر گل ۳ – ۶ گردو تولید می کند.
در طرح ریزی باغ گردو فرنور مستطیلی توصیه می شود.
فاصله کاشت :۷*۵
عمر اقتصادی:بیش از ۱۰۰ سال
تحمل خشکی:متحمل ابیاری:۲۰ لیتر در ۲۰ روز
وزن میوه :۱۵ گرم
وزن مغز میوه :۶ گرم
میوه گردو:
درخت گردو، (جوز یا گَوز[فارسی میانه: goz – تبری:آغوز) (نام علمی: Juglans) از خانوادهٔ راشسانان است. انواع این درخت در چین، ژاپن، فرانسه و آمریکا کشت میشود مهمترین گردوهای موجود در دنیا معروف به گردوی ایرانی است، زیرا ابتدا از ایران به خاورمیانه و از آنجا به یونان و روم و سپس به انگلستان و بعد به آمریکا برده شدهاست. گردوی ایرانی تنها گونهای از این خانواده است که مغز آن از نظر خوراکی مصرف اقتصادی دارد. گردوی معمولی درختی است یک پایه که بلندی آن از ۱۰ تا ۲۵ متر قابل تغییر است، گردو دارای برگهای مرکب شانهای است و درختی یک پایه است که گلهای نر و ماده روی یک درخت به صورت جدا گانه ظاهر میشوند. گامتهای ماده گردو دگر گشن است گرده افشانی آن به وسیله باد انجام میشود و حشرات در آن نقشی ندارند.
گردو میوه ای با دو پوسته، یکی نرم و سبزرنگ که به تدریج خشک میشود و از بین میرود و دیگری سخت و چوبی است. مغز آن خوراکی است و روغن فراوان دارد. گردو، میوه مغزدار باارزشی است که انواع مختلفی دارد و دارای چوب باارزش،جوانه های گردو به ۷۰۰-۱۵۰۰ ساعت سرمای زیر ۷ درجه نیاز دارد،دمای تا ۱۱- درجه را تحمل می کند.