مجمع کارآفرینان نواندیش آرتا  ، مقدم بازدیدکنندگان عزیز را گرامی می دارد.

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

به مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز 

یکی از معضلاتی که امروزه همه جوامع بشری با آن مواجه هستند بیماری ایدز است که با توجه به میزان گسترش و تاثیر ویرانگری که بر جوامع دارد از جمله موارد اضطراری جهانی و یکی از وحشتناک ترین چالشها در مورد زندگی و حیثیت انسانها است. این بیماری تا کنون جان میلیون ها انسان را گرفته است و هنوز هم هر ساله میلیون ها انسان در سراسر جهان به این بیماری مبتلا می شوند .

بیماری که بر تمامی سطوح جامعه ملی، اجتماعی، خانوادگی و فردی تاثیر می گذارد. با توجه به گسترده بودن این بیماری و عواقب آن از سال 1988 سازمان ملل متحد اول دسامبر را به عنوان روز جهانی ایدز اعلام کرد تا در این روز آگاهی های لازم در مورد این بیماری به عموم مردم داده شود و به آنها یادآوری شود که این بیماری  از بین نرفته‌است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.

 ایدز  بیماری است که به دلیل  عفونت حاصل از ویروس HIV (ویروس نقص ایمنی بدن انسان) به وجود می آید. این ویروس  از طریق خون، اسپرم و شیر مادر شیرده  به بدن فرد وارد شده و سلولهای سفید خون آلوده را تخریب و سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند.  در بسیاری از موارد نشانه های اولیه این بیماری برای سال های زیادی محسوس نیست و فرد آلوده هیچ علامتی در این دوره احساس نمی کند و به نظر می رسد سالم است؛ ولی طی این دوره ویروس اچ آی وی باعث آسیب به سیستم ایمنی بدن می شود و در مرحله آخر فرد مبتلا به بیماری ایدز می شود و به دلیل نقص سیستم ایمنی بدن ، فرد مبتلا، مستعد پذیرش بیماری های دیگر می شود. سل یکی از عوامل عمده بیماری و مرگ مبتلایان به ایدز است و علت مرگ ۲۵ درصد موارد HIV است. همچنین این عفونت، بیماران را مستعد ابتلا به انواعی از سرطانها نیز می کند.

 موضوع دیگری که در ریشه کنی بیماری ایدز موثر است ، عدم آگاهی افراد از ابتلای خود به این بیماری است . در حال حاضر، نزدیک به 37 میلیون نفر  در سراسر جهان با HIV زندگی می کنند، اما 40 درصد از آنها از وضعیت HIV خود اطلاع ندارند. بسیاری از افراد تنها پس از بروز علائم مشخص ، متوجه بیماری خود می شوند و این باعث می شود که درمان اچ آی وی بسیار دیر آغاز شود و زیانهای بسیاری را برای درمان و پیشگیری به همراه داشته باشد. به همین دلیل نهادهای بهداشتی جهان از همه کشورها می خواهند که با در اختیار قرار دادن فرصت ها و گسترش دسترسی به آزمایش HIV به مردم کمک کنند تا آنها از وضعیت ویروس HIV خود مطلع شوند. 

  گام برداشتن در این راه اما نیاز به اراده سیاسی و سرمایه گذاری در همه جوامع دارد . طبق گزارش سازمان ملل ، تا سال 2020 به 9/31 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای مواجهه با بیماری نیاز است و تا سال 2030 به 3/29 میلیارد دلار اضافه دیگر تا بتوان این بیماری را برای همیشه در سراسر جهان ریشه‌کن کرد و یک میراث عاری از ایدز برای نسل بعد به ارث گذاشت و این مهم تنها زمانی امکان پذیر است که کشورهای توسعه یافته فارغ از منافع خود ، کشورهای فقیر در گیر با این معضل را یاری کنند .

به امید ریشه کنی این بیماری از جهان هستی 

 

Search-1

0
Shares