روزجهانی صنایع دستی
صنایع دستی برای هر کشوری از اهمیت ویژهای برخوردار است از مسائل مالی، اقتصادی و نقشی که این صنعت در حوزه اشتغالزایی دارد که بگذریم، صنایع دستی شناسنامه یک کشور تلقی میشود، به گونهای که میتواند روایتگر یک داستان باستانی از تمدن یک کشور و ملت باشد که قطعا ارزش فراوانی دارد.
صنایعدستی علاوهبراینکه بیانگر فرهنگ و هنر یک کشور و قوم خاص است، با فراهم آوردن شرایطی برای حضور موثر و خلاق انسان در خلق یک اثر هنری موجب ایجاد فرهنگ شاگردی و اوستا کاری میشود که قطعا تاثیر بسزایی در سطح فرهنگ و اخلاقیات یک جامعه دارد. علاوهبراین، ضمن ایجاد اشتغال برای جوامع بومی به بهبود اقتصاد و ارتقای سطح زندگی این افراد نیز کمک شایانی میکند.
چراکه، توجه به این صنعت با کمک به توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری موجب رشد اقتصادی و دستیابی به هدفهای دولت در کشوری مانند ایران میشود.
علیرغم مزایایی که این صنعت میتواند برای کشور به همراه داشته باشد، اما هنوز هم بازار مربوط به آن یک بازار سنتی است که هیچ مانوری روی آن داده نشده است.
عدم برنامهریزی و مدیریت صحیح در این حوزه موجب سودآوری کلان برای دلالان شده که این موضوع دلسردی جوامع محلی و هنرمندان بومی را به همراه داشته است.
از سوی دیگر، نبود شناخت کافی پیرامون بازاریابی نوین در صادرات این محصولات، عدم توجه به سلیقه مشتری داخلی و بینالمللی، بستهبندی و قیمتگذاری نامناسب صنایعدستی کشورمان، تولید صنایعدستی کپی شده توسط چینیها که با قیمتی بسیار ارزان در بازار وجود دارد و بسیار از موارد دیگر چالشهایی است که در این حوزه با آن مواجه هستیم.
اما یادآوری این نکته خالی از لطف نیست که بدانیم و ایمان داشتهباشیم که هرقدر پرچم پر افتخار صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران برافراشتهتر شود، نه تنها میتوانیم فرهنگ و هنر غنی کشورمان را به جهانیان بشناسانیم بلکه، هنرمندان عزیز کشورمان نیز از رفاه و آینده بهتری برخوردار خواهند شد.
به امید روزی که برنامه ریزی مدون و جامع توأم با مدیریت صحیح در حوزه صنایع دستی موجبات برفراشته شدن پرچم پر افتخار صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران در جهان و اشتغال هر چه بیشتر این صنعت پرافتخار در میهن عزیزمان ایران شود.