مجمع کارآفرینان نواندیش آرتا  ، مقدم بازدیدکنندگان عزیز را گرامی می دارد.

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

مناسب ترین مقدار و زمان و مقدار مصرف ورمی کمپوست در مزارع و باغات

ورمی کمپوست یک نوع کود آلی هوموسی است که توسط گونه ای خاص از کرمهای خاکی تولید می شود. این کود به لحاظ دارا بودن انواع ویتامینها، هورمونهای رشد و عناصر غذایی مورد نیاز گیاه اثرات بسیار مفیدی بر روی رشد و نمو گیاه دارد. این کود دارای بوی مطلوب و فاقد هرگونه آلودگی میکروبی می باشد.

کمپوست کرمی (Eisenia Foetida)، عبارت است از کود آلی ( Vermicompost ) ورمی کمپوست بیولوژیکی که در اثر عبور مداوم و آرام مواد آلی درحال پوسیدگی از دستگاه گوارش گونه ایی از کرم های خاکی و دفع این مواد از  بدن  کرم حاصل می گردد.

این مواد هنگام عبور از بدن کرم آغشته به مخاط دستگاه گوارش (موکوس)، ویتامین ها و آنزیم ها شده که در نهایت به عنوان یک کود آلی غنی شده و بسیار مفید برای ساختمان و بهبود عناصر غذایی خاک تولید و مورد مصرف واقع می گردد. بنابراین ورمی کمپوست عبارت خواهد بود از فضولات کرم به همراه درصدی از مواد آلی و غذایی بستر و لاشه کرمها.

بهترین روش مصرف هر نوع کود انجام آزمون خاک و مشاوره با کارشناسان تغذیه ی گیاه و خاکشناسی می باشد ولی به صورت عام مصرف ورمی کمپوست محدودیتی نداشته و مقادیر پیشنهادی به صورت عمومی و تجربی مورد آزمایش قرار گرفته است و مصرف بیش از مقادیر پیشنهادی نیز باعث سوختن گیاه نمی گردد. کود ورمی کمپوست را به صورتهای مخلوط با خاک سطحی و یا هنگام تعویض گلدان با کل خاک و یا هنگام کاشت نهال به صورت چاله ای در اطراف ریشه (چالکود) مصرف نمایید.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست درصیفی کاری

برای کلم، کاهو، خیار، پیازچه، کرفس، گوجه فرنگی و انواع دیگر سیزیجات حدود 4 تا 8 کیلوگرم در متر مربع برابر 40 تا 80 تن در هکتار، هر دو تا سه سال یکبار مناسب می باشد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در درختان میوه

برای درختان از جمله سیب، گلابی، آلو، زرد آلو، گوجه، گیلاس و… مقدار ورمی کمپوست ایده آل حدود 30 تا 60 تن در هکتار ، هر سه سال یکبار می باشد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در غلات

برای غلات از جمله گندم، جو، چاودار و غیره را می توان حدود 20 تا 60 تن در هر هکتار در بهار یا قبل از شخم زدن کود دهی انجام داد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در محصولات باغی

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در باغات و به ویژه در باغات پسته، انگور، مرکبات، انار و سیب صورت می گیرد. از آنجا که مصرف این کود برای کلیه محصولات باغی مفید و باعث افزایش کمی و کیفی محصول می گردد، بدین جهت برای درخت پسته با سن بیشتر از 7 سال مقدار 5 تا 7 کیلوگرم برای هر درخت مصرف می شود.

برای درخت انار 3 تا 5 کیلوگرم مصرف می گردد.

برای مرکبات بین 4 تا 5 کیلوگرم مصرف گردد.

برای درختان بین 2 تا 5 ساله مصرف 2 کیلوگرم توصیه می گردد.

برای سایر درختان میوه بین 2 تا 3 کیلوگرم برای هر درخت پیشنهاد می گردد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گلخانه

ورمی کمپوست حاصل از بازیافت کود دامی و بقایای گیاهی سرشار از مواد مغذی و مواد هومیکی بوده که برای بهبود وضعیت خاک در گلخانه ها و افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی نقش موثری دارد. این کود بیولوژیک بهترین ترکیب آلی برای مصرف در محصولات گلخانه ای می باشد. خصوصا برای محصول خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، سایر صیفی جات موثرتر می باشد.

بنابراین مقدار 1 تا 2 کیلوگرم از کود ورمی کمپوست را در هر متر مربع و قبل کشت مصرف شود.

در شرایط گلخانه ای عموما کلسیم، آهن و بور به صورت قابل جذب نمی باشند، ورمی کمپوست شرایطی را فراهم می آورد که این عناصر به صورت قابل جذب برای گیاهان باشد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گیاهان ردیفی

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست برای گیاهان ردیفی مانند چغندر، ذرت، سیب زمینی و پنبه در فصل بهار یا پاییز می توان مقدار 40 تا 100 تن در هکتار کمپوست را مصرف نمود.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در مزارع رعفران

در مزارع زعفران از جمله محصولاتی است که به مصرف کودهای آلی بیشترین واکنش را نشان می دهد. بنابراین مصرف کود ورمی کمپوست بایستی به عنوان فرهنگ عمومی و همگانی تبدیل شود. 

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گل های زینتی

برای گل های زینتی در فضای باز حدود 80 تا 100 تن در هکتار بایستی هر 3 تا 4 سال یکبار پخش شود.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گیاهان دارویی

با توجه به اینکه مصرف کود های شیمیایی برای محصولات دارویی مشکلاتی را به وجود می آورد، بنابراین ورمی کمپوست گزینه جایگزین مناسبی می باشد. مقدار مصرف 500 گرم در متر مربع پیشنهاد می گردد.

همچنین کود ورمی کمپوست عطر و بوی گیاهان را به شدت افزایش می دهد همین امر از ورمی کمپوست برای محصولاتی چون گل محمدی و گیاهانی که عرقیات از آنها گرفته می شود بیشتر توصیه شود.

 

 

 

 

 

Search-1

0
Shares