مجمع کارآفرینان نواندیش آرتا  ، مقدم بازدیدکنندگان عزیز را گرامی می دارد.

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

 روز پژوهش

اندیشیدن، پژوهش و نوآوری، اساسی ترین نیاز برای دست یابی به پیشرفت، توسعه، رفاه عمومی و استقلال واقعی است. تأکید بر پژوهش و تشویق پژوهش گران و دانشمندان به فعالیت های پژوهشی مورد نیاز کشور، یکی از مهم ترین راه های رسیدن به خودکفایی است.

امروزه یکی از مهم ترین مسائل برای حفظ هویت، استقلال، عزت و آینده ملت ایران، جدی گرفتن تحقیق علمی و حرکت مصمم و برنامه ریزی شده در راه ارتقای علمی کشور است. تقویت روحیه پژوهش گری و تحقیق در میان دانشجویان، از وظایف مهم مسئولان دانشگاه ها و استادان است. همچنین پیشرفت علمی کشور، به نقشه جامع حرکت علمی و تعیین اولویت های علمی و ارتباط آنها با نیازهای جامعه نیازمند است و این مهم باید به خواست عمومی در میان استادان و محققان دانشگاه ها تبدیل شود. توجه بیش از پیش مدیریت دانشگاه ها به افزایش زمینه های رشد علمی دانشجویان همچون کارگاه های آموزشی، اردوهای علمی و گسترش روحیه پژوهش و پژوهش گری، در میان دانشجویان مؤثر است. ایجاد فضای رقابت سالم در عرصه تولید علم و پژوهش و جلوگیری از انحصارگرایی و نیز اجرای کامل سیاست های اصل 44، لزوم تصویب قانون منع نسخه برداری غیر مجاز از تولیدات علمی به منظور حمایت از تولید علم، نظارت جدی بر توان علمی مراکز دانشگاهی دولتی و غیر دولتی کشور، اصلاح زیرساخت های تحقیقاتی و توجه بیش از پیش به تحقیقات در علوم پایه، از دیگر عوامل تقویت و گسترش روحیه پژوهش در میان افراد تحصیل کرده جامعه به شمار می آید.

 اهمیت فعالیت های پژوهشی در توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور بر کسی پوشیده نیست. باید دید چه عامل یا عواملی سبب شده است که کشور ما از نظر فعالیت های پژوهشی در سطح پایینی قرار گیرد. یکی از این عوامل، در نظر نگرفتن امکانات لازم برای پژوهش گران و نخبگان جامعه است. بنابراین، طبیعی است که این افراد به جایی نقل مکان خواهند کرد تا امکانات و ملزومات لازم برای پژوهش در اختیارشان قرار گیرد. مسئله مهاجرت نخبگان و فرار مغزها از همین جا سرچشمه می گیرد. در این صورت، کشور، هم دچار خسارت مالی می شود؛ زیرا سرمایه های هزینه شده سالیان سال را از دست می دهد و هم بهره گیری از نیروهای انسانی متخصص و پژوهش گر خود را به دیگری واگذار می کند. از سوی دیگر، ضعف بنیه علمی، تحقیقاتی و آموزشی کشور در نبود نخبگان، دو چندان خواهد شد و شالوده توسعه زیربنایی اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی را دچار تزلزل خواهد کرد.

 اینجانب فرا رسیدن روز پژوهش، روز قدرشناسی از توسعه دهندگان دانش و بینش جامعه بشری را بر دانشمندان و پژوهش گران عرصه های گوناگون فکری و علمی کشور  تبریک عرض نموده و آرزوی توجّه  بیشتر و  مضاعف  دولتمردان و مسئولین کشور ، به نقش پژوهش های متعهدانه در پیشرفت و توسعه کشور را از خداوند سبحان مسئلت می نمایم.

 

Search-1

0
Shares